Nová předpověď počasí: Sníh vystřídá něco ještě horšího!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. listopadu 2019 6:00 | Aktualizováno: 14. listopadu 2019 23:02

Česko zažilo v posledních dnech první sněhovou pokrývku. Ta by sice podle meteorologů měla zmizet, přesto se počasí příliš neumoudří. Naopak, sníh vystřídá vichřice!

Na většině území Čech a na jihu Moravy se dnes ráno bude při ochlazení tvořit na silnicích a chodnících náledí či zmrazky. S náledím a zmrazky by měli do 9:00 počítat lidé zejména v Praze, Středočeském, Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském, Královéhradeckém, Pardubickém a Jihomoravském kraji a na Vysočině.

Sněžení v následujících hodinách meteorologové čekají od středních poloh Vysočiny a českých krajů s výjimkou Prahy a Ústeckého, Karlovarského a Plzeňského kraje.

V pátek a v neděli se očekává silný vítr, který bude hlavně na Českomoravské vrchovině dosahovat v nárazech rychlosti až 70 kilometrů v hodině. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav.

Část Česka pokryl první sníh v noci na středu. Napadlo mezi pěti až deseti centimetry sněhu, na Šumavě a v Krkonoších i kolem 20 centimetrů. Vážnější problémy sníh ale nezpůsobil, vozovky jsou po údržbě silničářů sjízdné.

Témata: Počasí sníh Vichřice