Teplé počasí zaráží Čechy. Dočkáme se letos vůbec SNĚHU?

Zima

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. října 2019 18:39 | Aktualizováno: 21. října 2019 21:15

Aktuální teplé počasí podněcuje diskuze na sociálních sítích. Mnoho Čechů se ptá, jestli se vůbec letos dočkáme nějakého sněhu, když teploty na přelomu října a listopadu mohou dosahovat téměř 25 stupňů. Meteorologové ale nemají moc dobré zprávy.

Letošní zima by měla být na srážky bohatá napříč celou Evropou. Objevovat by se měly jak srážky dešťové, tak i sněhové, ty ale převážně ve vyšších polohách.

V Česku podle meteorologů z portálu AccuWeather moc sněhu nehrozí, minimálně ne letos. Objeví se větší množství srážek, které by mělo doplnit hladiny podzemních voda zvýšit hladiny řek.

Česko a další evropské státy by tak měly být alespoň částečně zachráněny před dlouhodobým suchem. Sníh se nám ale zatím zřejmě vyhne. A to minimálně do Vánoc.

Milovníci sněhu si přijdou na své v zahraničí. Meteorologové tvrdí, že oblíbená horská střediska budou zasypána sněhem, a například v Alpách si lyžování návštěvníci užijí dosyta.

V Česku by měl být dostatek sněhu až od příštího roku. Vánoce se tak podle všeho odehrají na blátě a denní teploty by měly dosahovat až 5 stupňů.

Témata: Počasí sníh