Počasí o víkendu? Meteorologové nemají dobré zprávy

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. října 2019 6:00 | Aktualizováno: 17. října 2019 22:03

Poslední dny se Česko těší z babího léta. To si ale vezme na chvíli pauzu. Víkend proto nebude tak teplý, jak by si mnozí přáli. Teploty během něj klesnou i na 12 stupňů.

Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, místy polojasno. Ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Ráno a dopoledne místy mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti kolem 13 °C. Slabý, během dne mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na sobotu:Zataženo až oblačno, místy přechodně polojasno, zejména na východě území. Na západě a severozápadě ojediněle přeháňky, na Moravě mrholení. Zejména ráno a dopoledne místy mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti až 20 °C. Slabý, během dne mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli:Oblačno až polojasno, na západě a severozápadě Čech oblačno až zataženo a místy slabý občasný déšť nebo přeháňky. Ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, na východě kolem 11 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, na východě až 20 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s, v západní polovině Čech vítr jen slabý proměnlivý do 4 m/s.

Předpověď na pondělí:Oblačno až polojasno, přechodně až zataženo a na severozápadě ojediněle slabý déšť nebo přeháňky. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 18 °C, na východě kolem 20 °C. Slabý, během dne mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí