Česko sevře nemilosrdné počasí! Milovníkům zimy zasadí pořádnou ránu!

Zima, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. září 2019 6:00 | Aktualizováno: 20. září 2019 22:55

Letní teploty máme pro letošní rok za sebou a do Česka se postupně vkrádá podzim. Ten bude podle dlouhodobé předpovědi meteorologů relativně teplý a ochlazovat se začne ke konci roku. Dočkáme se ale letos skutečné zimy?

Podle britských meteorologů ze serveru AccuWeather zřejmě ne. Teploty by totiž letos během dne vůbec neměly klesnout pod nulu. Naopak, ještě v říjnu nás čekají teploty kolem 20 stupňů, a ačkoliv se v listopadu citelně ochladí, mrazivého počasí se dočkáme pouze v noci.

Do konce září nás čeká relativně teplé počasí. Po chladnějším víkendu se příští týden opět oteplí a do konce září by měly teploty zůstat na hranici nejméně 20 stupňů. 

V říjnu se začne postupně ochlazovat a teploty budou citelně klesat. Místy se během dne vyšplhají pouze na 12 stupňů, v polovině října se ale podle dlouhodobé předpovědi opět oteplí na 17 stupňů.

Další vlna ochlazení přijde na přelomu října a listopadu, kdy teploty během dne spadnou až na 8 stupňů a v noci na bod mrazu. Oteplovat se už do konce roku příliš nebude.

Zároveň ale meteorologové nečekají ani výraznější ochlazení. V první třetině listopadu by měly denní teploty dosahovat zhruba 12 stupňů, poté se propadnou na 5 až 8 stupňů.

Zde se udrží po celý měsíc, přičemž noční teploty by mohly klesnout i několik stupňů pod bod mrazu. Na přelomu listopadu a prosince sice teploty na pár dní vyrostou až na 10 stupňů, poté ale klesnou opět zhruba na 5 stupňů.

Prosinec bude sice studený, mrazivý by ale měl být jen v noci, kdy teploty klesnou až na -4 stupně. Během dne by se však teploty měly udržet nad nulou, a to zhruba na pěti stupních.

Témata: Počasí