Předpověď počasí: Ve dne teplo, v noci skoro mráz. Září nedá Česku vydechnout

Počasí, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. září 2019 6:00 | Aktualizováno: 11. září 2019 22:06

Ve dne "léto", v noci zima. Tak by se dalo charakterizovat počasí, které bude v Česku panovat do konce září. Zatímco během dne teploty vyšplhají k 25 stupňům, v noci spadnou na pouhé 3 stupně.

V tomto týdnu mohou nejvyšší denní teploty místy šplhat až k 24 stupňům Celsia. Ani následující týdny ale nebudou z hlediska počasí o moc chladnější, ve druhé polovině září by mělo přes den být v průměru kolem 19 stupňů.

O poznání horší bude situace v noci. Už o víkendu a příští týden mohou teploty klesnout  až na mrazivé 3 stupně. Dokonce září se příliš neoteplí a noční minima se budou pohybovat kolem pěti stupňů.

Podobně na tom budeme i v první třetině října. Ochlazovat se začne až poté, a teploty klesnou citelně. Místy se během dne vyšplhají pouze na 12 stupňů, v polovině října se ale podle dlouhodobé předpovědi opět oteplí na 17 stupňů.

Další vlna ochlazení přijde na přelomu října a listopadu, kdy teploty během dne spadnou až na 8 stupňů a v noci na bod mrazu. Oteplovat se už do konce roku příliš nebude.

Témata: Počasí