Počasí během a po víkendu? Katastrofa!

Počasí, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. srpna 2019 6:30 | Aktualizováno: 30. srpna 2019 22:45

Česko má před sebou poslední tropický víkend v letošním roce. Ani ten se ale nemusí povést podle představ. Hrozí totiž přeháňky a bouřky, podle meteorologů navíc přijde na jeho konci prudký propad. Teploty klesnou o téměř 20 stupňů.

V pátek nás čeká převážně oblačné počasí, místy, zejména na horách, se objeví přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty vyrostou na 19 až 15 °C, nejvyšší denní teploty na 25 až 29 °C.

V sobotu se vyčasí, bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se ale mohou objevit přeháňky nebo i bouřka. Ráno se navíc ojediněle ukáží mlhy nebo nízká oblačnost, zejména v Čechách. Nejnižší noční teploty klesnou na 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty ale porostou na 28 až 32 °C. 

V neděli se s tropy definitivně rozloučíme. Bude jasno až polojasno, odpoledne se ale mohou přihnat přeháňky nebo bouřky. Zejména večer bude v Čechách od západu zataženo s četnějšími srážkami. Nejnižší noční teploty přesto zůstanou na 18 až 14 °C a nejvyšší denní teploty vyrostou na 29 až 33 °C.

V pondělí se teploty propadnou. Bude zataženo až oblačno a od západu se přižene déšť nebo přeháňky, ve východní polovině území místy i bouřky. Nejnižší noční teploty se ještě udrží na 19 až 15 °C, na západě ale spadnou na 13 °C. Nejvyšší denní teploty pak klesnou až na 16 °C.

Témata: Počasí Bouřky