Počasí aktuálně: Česko ZASÁHLY BOUŘKY! Voda vytopila sklepy a obchody!

Bouřky

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. srpna 2019 21:10

Na Moravě dnes odpoledne udeřily silné bouřky s vytrvalými dešti. Ty zaplavily několik sklepů ve Zlínském kraji. Na místě zasahují hasiči.

Předpovědi meteorologů se naplnily a bouřky udeřily zejména na Moravě. Kromě blesků s sebou přinesly i deště, které vytopily několik sklepů. Počasí by se ale během úterý mělo uklidnit.

Hasiči dnes měli každopádně na pilno. Po odpolední bouřce ve Zlínském kraji nadále čerpají vodu ze sklepů a restaurací. Potíže hlásí především ve Zlíně, kde voda zaplavila podjezd pod tratí v Dlouhé ulici.

Silnice je na místě neprůjezdná a hasičské jednotky musely z vody vyprostit uvízlý osobní automobil. Voda také zaplavila supermarket Billa na sídlišti Jižních Svahy, kde vystoupala zhruba do výšky 30 centimetrů.

Hasiči čerpali vodu v ulicích Zarámí, Dlouhá, Pasecká, Kotěrova nebo Podvesná, v Antonínově ulici, vyjížděli i do Prostřední Bečvy na Vsetínsku nebo Kudlovic na Uherskohradišťsku.

Bouřka také kácela stromy ve Spytihněvi a Bohuslavicích na Zlínsku. Naprasklý strom ohrožoval rodinný dům ve Valašských Kloboukách-Mirošově na Zlínsku. U Karolína na Kroměřížsku a v Mysločovicích na Zlínsku odstraňovali hasiči bláto ze silnic.

Meteorologové prodloužili výstrahu před silnými bouřkami pro celé území Česka do úterní půlnoci. Doprovázet je mohou přívalové srážky s úhrny kolem 40 milimetrů.

Témata: Počasí Bouřky