POČASÍ: Bouřky, kroupy, přívalové srážky! Řítí se na Česko

Bouřky, léto 2019

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. srpna 2019 20:02 | Aktualizováno: 24. srpna 2019 21:48

Prakticky celé Česko zasáhnou podle nejnovější výstrahy ČHMÚ v následujících dnech silné bouřky. Na některých místech mohou řádit již během dnešního dne, jinde se objeví až zítra a v pondělí.

Dle výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se od dnešního poledne očekává ojedinělý výskyt silných bouřek s přívalovými srážkami o úhrnu kolem 40 mm, avšak jen lokálně a výjimečně. Od sobotních 13 hodin je výstraha platná pro Středočeský, Plzeňský, Pardubický, Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský, Moravskoslezský a kraj Vysočina.

Výstraha počasí je v platnosti až do půlnoci z pondělí na úterý, přičemž intenzita bouřek bude sílit během nedělního odpoledne a večera a také během pondělí.

Od nedělního poledne je výstraha před bouřkami platná i pro Prahu, Karlovarský, Ústecký, Liberecký a Královéhradecký kraj, rovněž s účinností do půlnoci z pondělí na úterý.

Meteorologové varují před přívalovým deštěm, který může ojediněle rozvodnit menší toky, zatopit podchody a podjezdy či sklepy. Nárazy větru pak mohou lámat větve stromů. Nebezpečí budou představovat také kroupy a blesky.

Témata: Počasí Bouřky Kroupy ČHMÚ