PŘEDPOVĚĎ POČASÍ na září: Jaký bude první měsíc školy?

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. srpna 2019 6:30 | Aktualizováno: 24. srpna 2019 22:17

Konec prázdnin klepe na dveře a žákům a studentům zbývá už jen několik posledních prázdninových dní. Ty se ponesou v teplém až tropickém duchu, pak se ale ale počasí zlomí.

Aktuální předpověď počasí: O víkendu se počasí vyčasí a místy se vrátí tropy. Ty podle Českého hydrometeorologického ústavu přetrvají až do příštího týdne, hrozí ale, že je rozseknou bouřky.

Poté se ale začne ochlazovat a teploty postupně spadnou až o 10 stupňů. Prázdniny se tak s Českem rozloučí s relativně chladným počasím a polojasnou až oblačnou oblohou.

A co počasí na konec prázdnin? "Další týdny období budou teplotně průměrné až slabě nadprůměrné. Relativně nejchladnějším bude pravděpodobně týden od 2. do 8. září s týdenním průměrem nejnižších nočních teplot kolem 9 °C a týdenním průměrem nejvyšších denních teplot kolem 21 °C, uvedl ČHMÚ.cz.

Zlom přijde na začátku září. Podle předpovědí by první školní dny měly teploty vystoupat na nejvýše 20 stupňů a navíc by se měly objevit přeháňky a déšť.

Povinnou výbavu školáků tak pravděpodobně doplní pláštěnka nebo deštník. Deštivé počasí se v Česku udrží několik dní, druhý zářijový týden by se ale mělo opět objevit slunce.

Ani to ale nevydrží. Dlouhodobé předpovědi zahraničních meteorologů ukazují, že od poloviny září začnou teploty opět klesat a navíc se přiženou podzimní deště.

Témata: Počasí