MOHUTNÉ BOUŘKY v Česku! Varování před počasím: Tady udeří!

Bouřky, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. srpna 2019 15:28 | Aktualizováno: 22. srpna 2019 22:28

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu mohou vydat varování před víkendovými bouřkami. Ty mají být silnějšího charakteru a mohou je doprovodit přívalové srážky.

"V neděli v odpoledních a večerních hodinách očekáváme ojedinělý výskyt silných bouřek doprovázených zejména přívalovými srážkami," uvedli meteorologové na svém webu.

Bouřky se mohou vyskytnout na celém území republiky, zároveň ale meteorologové upozorňují, že aktuálně není v platnosti výstraha, to se ale může v nadcházejících dnech změnit.

Bouřky do Česka mohou přivolat tropy, které se začnou objevovat už v sobotu, kdy bude bude skoro jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno a místy se objeví přeháňky. Nejvyšší denní teploty vyrostou na 26 až 30 °C.

V neděli bude polojasno až oblačno, místy se opět ukáží přeháňky nebo již zmíněné bouřky. Nejnižší noční teploty vyrostou na 18 až 14 °C, nejvyšší denní teploty na 28 až 32 °C.

V pondělí bude nadále polojasno až oblačno, opět místy s přeháňkami nebo bouřkami. Nejnižší noční teploty zůstanou na 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty se také udrží na 28 až 32 °C.

Do konce pracovního týdne bude převážně polojasno, místy se mohou ukázat přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty se ale po celou dobu udrží na 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty pak zůstanou na 27 až 32 °C.

Témata: Počasí Bouřky