Počasí: Na Česko se ženou TROPY! Tohle ale přijde po nich...!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. srpna 2019 6:00 | Aktualizováno: 21. srpna 2019 22:47

Počasí Česko zlobí, ale užije si poslední teplý víkend. Teploty překročí tropickou hranici 30 stupňů, pak se počasí zkazí a ochladí se. Dlouhodobé předpovědi navíc neukazují, že by se letos tropy měly ještě vrátit.

Odpolední maxima vystoupí během víkendu ke třicítce, uprostřed tohoto týdne lze ale očekávat jen 24 stupňů Celsia. Teplého počasí si ale dlouho neužijeme, příští týden začne léto ustupovat.

Nejchladnější by měl podle ČHMÚ být týden od 2. do 8. září. Týdenní průměr nejnižších nočních teplot bude kolem devíti stupňů, týdenní průměr nejvyšších denních teplot pak kolem 21 stupňů.

Teploty v dalších týdnech by už tropických hodnot dosahovat neměly. Naopak se nepředpokládá, že by se k 30 stupňům vůbec přiblížily, jak ukazují dlouhodobé předpovědi.

Namísto toho se začne opět ochlazovat. Oblačné až polojasné počasí vystřídají deště a teploty během dne klesnou na průměrných 18 stupňů. Ke konci září se sice mírně vyjasní, rtuť na teploměru ale ještě o něco málo klesne.

Na přelomu září a října by podle meteorologů mělo být během dne v průměru zhruba 14 stupňů, v noci pak teploty spadnou až téměř k bodu mrazu. Několik dní by se měly držet kolem 3 stupňů.

Témata: Počasí