Meteorologové mění předpověď počasí na podzim. Ještě horší, než se čekalo!

mráz

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. srpna 2019 14:30 | Aktualizováno: 19. srpna 2019 22:44

Léto v Česku pomalu končí. Po deštivém týdnu přijde o víkendu poslední oteplení, poté ale teploty spadnou a postupně se přižene podzimní počasí. To přitom bude podle dlouhodobé předpovědi serveru AccuWeather chladnější, než se očekávalo. Teploty téměř k nule totiž spadnou už v říjnu!

Během nadcházejícího víkendu teploty naposledy vyrostou téměř k tropické třicítce, pak ale začnou strmě padat dolů. Během příštího týdne klesnou až na 23 stupňů, kde se podle meteorologů udrží zhruba do poloviny září.

Pak se začne opět ochlazovat. Oblačné až polojasné počasí vystřídají deště a teploty během dne klesnou na průměrných 18 stupňů. Ke konci září se sice mírně vyjasní, rtuť na teploměru ale ještě o něco málo klesne.

Na přelomu září a října by podle meteorologů mělo být během dne v průměru zhruba 14 stupňů, v noci pak teploty spadnou až téměř k bodu mrazu. Několik dní by se měly držet kolem 3 stupňů.

Mezi 10. až 15. říjnem se následně oteplí. Teploty vyrostou opět téměř ke 20 stupňům, tento rok už ale naposledy. Ke konci měsíce začnou denní maxima klesat k 15 a poté k 10 stupňům a na konci října by podle meteorologů mělo v noci mrznout. Teploty spadnou na -1 stupeň.

Zde se udrží prakticky po celý listopad, denní teploty ale budou silně kolísat. Z 10 stupňů postupně spadnou až na pět, v polovině listopadu se ale opět vrátí na desetistupňovou hodnotu.

Dlouhodobé výhledy počasí nemusí být přesné a podle meteorologů by měly sloužit spíše orientačně, přesto lze předpokládat, že letošní podzim bude minimálně v Česku z hlediska teplot chladnější, než tomu bylo v minulých letech.

Témata: Počasí mráz