Počasí přinese příští týden PŘEKVAPIVÝ ZVRAT!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. srpna 2019 6:00 | Aktualizováno: 17. srpna 2019 22:28

Česko by se koncem týdne mělo dočkat jednoho z posledních tropických dní letošního léta. Příští týden se ochladí, na některých místech se ale překvapivě můžeme dočkat téměř tropických nocí. Během dne si však příjemného počasí moc neužijeme, přiženou se přeháňky a bouřky

Předpověď na sobotu:V noci jasno až polojasno, postupně ojediněle mlhy, zejména ve východní polovině území. K ránu v Čechách přibývání frontální oblačnosti od západu. Přes den převážně oblačno, na Moravě a ve Slezsku zpočátku jasno až polojasno. Později na západě a jihozápadě ojediněle slabý déšť. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, v 1000 m na horách kolem 18 °C. V noci slabý proměnlivý vítr do 3 m/s, přes den postupně mírný jižní vítr 2 až 6 m/s, se bude v Čechách měnit na jihozápadní až západní.

Předpověď na neděli:Zpočátku oblačno až zataženo, v západní polovině Čech ojediněle slabý déšť. Během dne polojasno až skoro jasno, večer v Čechách od západu přibývání frontální oblačnosti a na západě ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, jak informoval server stars24.cz již dříve. Slabý, během dne mírný jižní vítr 3 až 7 m/s se bude v Čechách později měnit na západní.

Předpověď na pondělí:Oblačno až zataženo, na východě zpočátku jasno až polojasno. Od západu postupně na většině území přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle i bouřky. Na Moravě a ve Slezsku srážky až později a jen místy. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách 21 až 26 °C, na Moravě a ve Slezsku 26 až 31 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na úterý:Převážně oblačno, déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, v Čechách až 13 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách 21 až 26 °C, na Moravě a ve Slezsku 26 až 31 °C. Slabý, během dne mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude večer v Čechách měnit na severozápadní.

Předpověď na středu:Zpočátku zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky. Během dne ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s bude odpoledne zvolna slábnout a měnit se na severní.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:Převážně oblačno, ojediněle, přechodně místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 14 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 24 °C.

Témata: Počasí