Počasí v Chorvatsku v srpnu? Bouřky i nesnesitelné tropy!

Chorvatsko

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. srpna 2019 15:40 | Aktualizováno: 4. srpna 2019 23:35

Chorvatsko nadále patří mezi nejoblíbenější destinace Čechů. Pokud se tam plánujete vydat k moři v srpnu, pečlivě zvažte, ve kterém termínu se to vyplatí nejvíce. Ne všechny dny totiž budou z hlediska počasí vhodné na koupání.

Pravděpodobně nejlepší termín na dovolenou v Chorvatsku bude hned příští týden. Teploty v přímořských oblastech sice porostou nad 30 stupňů, zároveň ale bude spíše polojasné počasí, což snižuje riziko spálení se sluncem.

Následující týden bude teplotně o poznání proměnlivější. Zatímco v jeho první části budou panovat vedra kolem 35 stupňů, zhruba v polovině měsíce se ochladí a navíc se mohou přihnat i deště. Ty sice nevydrží dlouho, k velkému oteplení už ale nedojde.

Předposlední srpnový týden se ještě přesto bude hodit k trávení poklidné dovolené. Teploty sice místy klesnou pod hranici tropické třicítky, bude ale převážně slunečno až polojasno.

Zvrat přijde v posledním srpnovém týdnu. Teploty místy spadnou až na 25 stupňů a přiženou se i bouřky, které mohou být místy silné. Navíc se zatáhne a na přelomu srpna a září se bude dál ochlazovat.

Pokud patříte mezi milovníky podzimních dovolených, Chorvatsku se raději vyhněte. Hned první zářijový týden proprší a teploty klesnou ke 20 stupňům. V následujícím týdnu se sice o zhruba 5 stupňů oteplí, bude ale nadále zataženo.

Po zbytek září bude spíše chladno s teplotami opět kolem 20 stupňů. Navíc se přiženou další bouřky, které doprovodí četnější srážky. Vyjasní se až ke konci září, teplota na koupání už ale moc příznivá nebude.

Témata: Chorvatsko Počasí