Varování meteorologů: Počasí dnes udeří v plné síle!

Bouřky

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. července 2019 6:30 | Aktualizováno: 30. července 2019 9:01

Silné bouřky doprovázené přívalovým deštěm a případně i silným větrem a krupobitím se ve východní polovině Česka mohou objevovat také dnes. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) tak rozšířil své předchozí upozornění.

Předpověď počasí při bouřkách děsí: místy může napršet až kolem 45 milimetrů srážek a vítr může dosahovat v nárazech síly kolem 70 kilometrů v hodině. Intenzivní bouřky se vyskytnou v úterý ve východní polovině ČR, v ranních a dopoledních hodinách bude ale bouřková činnost přechodně slabší, doplnili meteorologové.

Současně upozornili na to, že očekávaný přívalový déšť může rozvodnit malé toky nebo zatopit níže položená místa. Nárazy větru navíc mohou lámat větve a lidé by se podle meteorologů měli mít na pozoru také před padajícími nebo létajícími předměty a před kroupami a blesky.

Nejnižší noční teploty klesnou na 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty vyrostou na 26 až 30 °C, v 1000 m na horách na 21 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní až západní vítr 2 až 5 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

I ve středu bude většinou oblačno, místy se objeví přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. K večeru v Čechách od západu až polojasno a srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty klesnou na 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty na 24 až 28 °C. Slabý, během dne mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Témata: Počasí Bouřky