Počasí v příštím týdnu: Města se ochladí, udeří silné bouřky!

Bouřka, ilustrační fotografie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. července 2019 14:12 | Aktualizováno: 25. července 2019 23:54

Předpověď počasí na příští týden slibuje vytoužené ochlazení, ve městech by mohly panovat teploty, jaké meteorologové v těchto dnech zaznamenávají jen na hřebenech hor. Zároveň ovšem hrozí silné bouřky, srážky mohou pořádně pokazit i víkend.

Zatímco v těchto tropických dnech byste museli za teplotou kolem 22 °C vyrazit do nadmořské výšky 1000 metrů, předpověď na příští týden slibuje takové teploty i v nížinách. Minimálně do konce července se však výraznějšího ochlazení nedočkáme. Tento víkend se má ochladit jen lehce, teploměry budou nadále ukazovat přes 30 °C. Pod magickou třicítku klesnou teploty až počátkem nového týdne.

Konkrétně v pondělí podle předpovědi meteorologů z ČHMÚ dosáhnou maxima 29 °C, na jihozápadě republiky však bude až o šest stupňů méně. Počítat musíme i s přeháňkami a bouřkami, které mohou být ojediněle i silné.

V úterý pak klesne rtuť teploměru ještě o stupínek níž, meteorologové očekávají maximální teplotu 28 °C. Bouřkové mraky by měly z oblohy vymizet, přeháňky máme čekat jen ojediněle. Podobné počasí nás čeká i ve středu.

Předpověď na první srpnové dny, tedy čtvrtek a pátek, už slibuje výraznější ochlazení. Denní teploty by se mohly vyšplhat jen ke 22 °C, bude polojasno a oblačno, ojediněle se objeví přeháňky nebo bouřky.

Výhled na víkend přináší zatím jen server Accuweather, který nemá moc dobré zprávy. Ve volných dnech, kdy by lidé ocenili slunečné počasí, totiž hrozí přeháňky. V Praze slibuje na sobotu déšť, podobná je i předpověď pro Ostravu nebo Plzeň. Alespoň v neděli by se však počasí mělo umoudřit.

Témata: Počasí ČHMÚ Bouřky Léto