Varování před počasím v Řecku: Silné bouřky řádí dál, probíhá evakuace!

Bouřky

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. července 2019 16:53

Turisté mířící na dovolenou do Řecka by měli být na pozoru. Silné bouře způsobily v některých oblastech záplavy a kvůli nepříznivému počasí muselo místy dojít i k evakuaci.

Kvůli záplavám v západním Řecku musely být už před několika dny evakuovány desítky místních obyvatel. Záplavy po poslední bouři poničily silnice poblíž přístavů Nafpaktos a Patra.

"U města Nafpaktos bylo zaplaveno mnoho domácností a obchodů. Škody vznikly na domech, obchodech a vozech," řekli k nedělním evakuacím agentuře Reuters místní hasiči.

Jde přitom o turisticky oblíbenou oblast, kam každoročně zavítá i mnoho Čechů. Nepřízeň počasí ale přetrvává i na jiných místech země. 

Na ostrově Euboia voda zaplavila příjezdovou cestu na tábor, kde se nacházely malé děti. Na místě muselo zasahovat několik jednotek hasičů. Bouře také řádily na řeckém poloostrově Chalkidiki, kde zabily šest lidí.

Hasiči museli zasahovat i v Korintské šíji, která spojuje Peloponéský poloostrov s pevninou. Bouře mohutně udeřily také v Athénách, kde ale nenapáchaly větší škody.

Počasí v zemi by se ale mělo postupně uklidňovat. Ke konci týdne už by měly bouřky ustoupit a vystřídá je slunečné počasí.

Témata: Počasí Řecko Bouřky