POČASÍ do konce léta? Předpověď na srpen je ještě horší než na červenec

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. července 2019 6:30 | Aktualizováno: 17. července 2019 22:52

Do konce měsíce se podle meteorologů příliš teplého počasí nedočkáme. Dlouhodobý výhled britské společnosti AccuWeather ale ukazuje, že ani srpen nebude o moc lepší. Tropických dní se objeví jen málo.

V poslední červencový týden podle meteorologů teplé léto nehrozí průměry denních maximálních teplot vyšplhají lehce nad 22 stupňů Celsia.

V tomto od 15. července dosáhnou zhruba 24 stupňů, ani to ale nebude na koupání. Podle Českého hydrometeorologického ústavu se oteplí jen o v víkendu, a poté až na začátku srpna, ale také nijak markantně.

Teploty na přelomu měsíce a v prvním srpnovém týdnu porostou jen pozvolna, a to na zhruba 26 stupňů Celsia. Navíc se mohou průběžně objevovat srážky.

Tepleji ale nebude ani v dalších srpnových týdnech. Do poloviny srpna denní teploty dosáhnou zhruba na 26 stupňů Celsia, během noci se budou pohybovat kolem 12 až 15 stupni.

Od poloviny srpna se navíc citelně ochladí. Podle dlouhodobé předpovědi teploty až na 20 stupňů. K oteplení by mohlo dojít na začátku poslední dekády, kdy by se mohly objevit tropy, ale pouze krátkodobé.

V závěru srpna se naopak dočkáme dalšího ochlazení. Teploty v noci klesnou pod 10 stupňů, během dne i pod 20 stupňů Celsia.

Témata: Počasí Léto