V Česku udeří mráz? Počasí čeká v druhé polovině léta prudká změna!

mráz, zima

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. července 2019 8:12 | Aktualizováno: 15. července 2019 22:11

Česko prožívá oproti posledním rokům poměrně chladné léto. Situace se ale nezlepší ani v jeho druhé polovině, naopak. Ke konci léta začnou teploty prudce klesat a v noci téměř spadnou až na bod mrazu!

Jak ukazuje dlouhodobá předpověď portálu AccuWeather, pravděpodobně vůbec ne. Ostatně ani srpen nebude teplotně příliš příznivý. Do poloviny srpna denní teploty dosáhnou zhruba na 26 stupňů Celsia, během noci se budou pohybovat kolem 12 až 15 stupni.

Od poloviny srpna se navíc citelně ochladí. Podle dlouhodobé předpovědi teploty až na 20 stupňů. K oteplení by mohlo dojít na začátku poslední dekády, kdy by se mohly objevit tropy, ale pouze krátkodobé.

V závěru srpna se naopak dočkáme dalšího ochlazení. Teploty v noci klesnou pod 10 stupňů, během dne i pod 20 stupňů Celsia. A ochlazení bude pokračovat i v září.

První dva týdny se sice budou pohybovat kolem 20 stupňů, čeká nás ale oblačné až zatažené počasí s deštěm a přeháňkami. Od poloviny měsíce začnou denní teploty klesat k 15 stupňům a během noci spadnou až na 5 stupňů.

Konec září navíc proprší a léto tak dá Česku definitivně sbohem. Příjemnější počasí nás nečeká ani v říjnu. Zpočátku budou teploty stoupat na 15 až 17 stupňů, poté ale klesnou k průměrným 14 stupňům. V noci by pak teploty mohly klesnou na 3 až 4 stupně.

Témata: Počasí Léto mráz