Češi zemřeli kvůli počasí: Na Chalkidiki vyhlášen mimořádný stav! 5 mrtvých

Češi umírají kvůli počasí: Chalkidiki vyhlásili mimořádný stav! 5 mrtvých

Autor: stars24.cz, ČTK

11. července 2019 4:40

Počasí bičuje Zemi a už umírají lidé. Při bouřích s krupobitím zemřelo v Řecku ve středu večer nejméně pět zahraničních turistů, mezi nimiž byli i dva Češi.

Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na zdroje z místní policie. Česká dvojice zemřela kvůli počasí poté, co se při silnému větru převrátil obytný přívěs na poloostrově Chalkidiki na severu země.

Severní část Řecka, kde tráví první část letních prázdnin u moře tisíce cizinců, zasáhla divoká bouře po několika dnech s tropickými teplotami blížícími se 40 stupňům. Ve středu večer začaly Chalkidiki a okolní oblasti bičovat prudké lijáky a krupobití. Vítr vyvracel stromy a ničil střechy budov.

Čeští turisté, jejichž věk ani pohlaví média nezveřejnila, zemřeli podle AFP po převrácení karavanu poblíž města Nea Propontida. Další člověk, který byl s nimi uvnitř, neštěstí přežil se zraněními. Některá média dříve informovala, že při této tragédii zemřel jeden člověk a dva byli zraněni.

Mezi dalšími mrtvými je ruská matka s dvouletým synem, na něž poblíž jejich hotelu spadl strom. Zemřel i turista z Rumunska, kterého zabila část padající střechy domu.

Dvě desítky zraněných byly převezeny do nemocnic, informovali místní hasiči, kteří mají kvůli živlu celonoční zásah. Místní úřady vhlásily na Chalkidiki mimořádný stav.

Témata: Počasí Řecko neštěstí Bouře