Počasí nás o prázdninách uvězní doma? Meteorologové mají špatné zprávy!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. června 2019 6:00 | Aktualizováno: 30. června 2019 23:36

Česko se do začátku července neřítí zrovna s tím nejlepším počasím. Po extrémních vedrech udeří silné bouřky, a následující čtyři týdny tomu podle meteorologů nemusí být jinak.

Teploty v následujícím týdnu mají být na rozhraní průměrných a nadprůměrných. V pondělí bude do Česka stále proudit tropický vzduch, při kterém odpolední teploty vystoupají na jihovýchodě Moravy k 33 až 37 stupňům a na ostatním území kromě západu a severu Čech na 31 až 35 stupňů. V dalších dnech se mírně ochladí.

Teploty spadnou po několika tropických dnech na zhruba 25 stupňů, bude zataženo s deštěm a bouřkami a ke školákům tak začátek prázdnin nebude moc příznivý.

Vyčasí se až během příštího prázdninového víkendu, kdy teploty porostou ke 30 stupňům. Pak ale hrozí další mírný pád a objeví se deště, přeháňky a bouřky.

První dva červencové týdny podle meteorologů budou zároveň chudé na srážky, v druhé polovině měsíce by sice mělo pršet o něco více, přesto množství srážek bude odpovídat jen hodnotám obvyklým pro toto období.

Další červencové týdny by měly být teplotně průměrné, uvedli meteorologové. Mírnější oteplení se očekává o víkendech, kdy teploty opět porostou ke 30 stupňům. Tam chvíli vydrží, v posledním červencovém týdnu se ale opět ochladí.

Témata: Počasí Léto