V Česku udeří "pekelné" teploty! Počasí zešílí, bude 40 stupňů!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. června 2019 5:05 | Aktualizováno: 21. června 2019 22:05

Tento týden se teploty drží oproti tomu předchozímu spíše při zemi. To, co přijde ten následující, ale už tak klidné nebude. Počasí přinese teplotní extrémy a rtuť teploměrů vyšplhá až na 40 stupňů.

V sobotu bude zataženo a opět se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Navíc bude zima, nejnižší noční teploty klesnou až k 11 °C, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat i kolem 21 °C. 

V neděli bude nadále zataženo a deštěm a přeháňkami. Nejnižší noční teploty klesnou až ke 12 °C a nejvyšší denní teploty jen mírně stoupnou na zhruba 22 °C. 

Ochlazení si ale dlouho neužijeme. Hned v nadcházejícím týdnu teploty stoupnou na více než 30 °C, podle českých meteorologů se budou pohybovat i kolem 37 °C. Některé zahraniční předpovědi dokonce uvádí, že teploty v Česku vyšplhají až na 40 °C!

"Počasí u nás bude zpočátku ovlivňovat zvlněná studená fronta, která bude postupovat z Moravy a Slezska dále k východu až jihovýchodu. V dalších dnech se bude přesouvat ze západní do severní Evropy tlaková výše a postupně se rozšiřovat nad Evropu východní. Po její zadní straně k nám bude ve druhé polovině období proudit od jihu velmi teplý vzduch," uvedl ČHMÚ.

A podobných teplot se jen tak nezbavíme. Meteorologové předvídají, že začátek července a první dva týdny budou teplotně nadprůměrné. Tropy tak vydrží minimálně do poloviny července. Zároveň ale nejsou vyloučeny bouřky a déšť.

Témata: Počasí Léto