Je to tady! Česko dnes zasáhne děsivé počasí!

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. června 2019 5:00 | Aktualizováno: 15. června 2019 10:09

Velmi silné bouřky, vysoké teploty i prudké ochlazení. Česko čekají dva dny proměnlivého počasí, během kterého dojde k teplotnímu skoku až o 15 stupňů.

Meteorologové vydali na sobotu dvě nové výstrahy platné pro téměř celé území. Jedna varuje před vysokými teplotami, které by měly dosáhnout až 35 stupňů. Druhá pak před bouřkami.

První výstraha kvůli vysokým teplotám vejde v platnost v sobotu po poledni, ve 13:00. Bude pokračovat až do večerních 18:00 a bude platit pro celé Česko kromě Karlovarského kraje. Druhá výstraha před bouřkami vstoupí v platnost o hodinu později ve 14:00 a platná bude do nedělních 05:00 ráno.

Varování před velmi silnými bouřkami platí pro Prahu, Vysočinu, Středočeský, Jihočeský, Liberecký, Královéhradecký a Pardubický kraj. Ve zbytku republiky bude platit varování před silnými bouřkami s nižším stupněm.

Příjemnější počasí nás nečeká ani v neděli, právě naopak. Teploty prudce spadnou, a to až o 15 stupňů. Bude navíc oblačno a zataženo a na většině území se objeví déšť nebo přeháňky.

Během dne se teploty budou pohybovat kolem 20 stupňů, pouze na Moravě vystoupají až na 28 °C. Tropy ale meteorologové neočekávají.

Témata: Počasí Léto