Podrobná předpověď počasí do konce června: Kdy skončí tropy?

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. června 2019 15:58 | Aktualizováno: 11. června 2019 18:36

Česko prožívá první letošní tropický týden, během kterého teploty neklesnou pod 30 stupňů. Podle meteorologů mají vysoké teploty vydržet minimálně do neděle, jak se ale ukazuje, jen tak se jich zbavíme.

Minimálně do konce týdne budou Česku sužovat vysoké teploty. Ty přetrvají navzdory silným bouřkám až do neděle a vystoupají až na 35 stupňů. A jen tak nespadnou.

Mírnějšího ochlazení se dočkáme počátkem příštího týdne, kdy by teploty mohly spadnout na pouhých 30 stupňů. Jak ale ukazují dlouhodobé předpovědi, nepůjde o setrvalý stav. Teploty zhruba od poloviny týdne opět porostou o několik stupňů nahoru.

Ani poslední červnový týden nebude o moc chladnější. Teploty by se nadále měly pohybovat kolem 30 stupňů a klesat či stoupat by měly jen výjimečně. Žádné významnější výkyvy meteorologové nepředpokládají.

Ochlazení by do Česka mělo přijít až na začátku července, kdy teploty spadnou na zhruba 25 stupňů. Bude zataženo s deštěm a přeháňkami a ke školákům tak začátek prázdnin nebude moc příznivý.

Chladnější teploty v Česku nějakou dobu vydrží, meteorologové ale nevylučují, že se opět neobjeví několik tropických dní. Pravděpodobně ale až kolem druhého červencového týdne.

Témata: Počasí