Počasí přinese tropy a silné bouřky! Příští týden si Česko užije!

Počasí, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. června 2019 5:00 | Aktualizováno: 9. června 2019 13:26

Česko má před sebou týden plný teplotních zvratů. Následující dny budou prakticky všechny tropické, už v úterý se ale přiženou silné bouřky. Ty tentokrát mohou řádit až několik dní, a zejména na Moravě se budou vyskytovat téměř do konce týdne.

V pondělí bude jasno až polojasno a k večeru se mohou objevit přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty zůstanou na 18 až 12 °C, nejvyšší denní teploty ale porostou na 28 až 32 °C. 

V úterý se sice oteplí ještě trochu víc, počasí se ale zkazí. Bude oblačno až zataženo a na většině území se objeví přeháňky a bouřky, ojediněle i silné. Nejnižší noční teploty vyrostou na 18 až 18 °C, nejvyšší denní teploty na 28 až 32 °C. 

I ve středu se mohou vyskytnout silné bouřky a přeháňky. Teplotně ale zůstane stejná jako úterý. Nejnižší noční teploty vyrostou na 18 až 14 °C, nejvyšší denní teploty pak na 28 až 32 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, přeháňky nebo bouřky budou ale pokračovat. Zejména na Moravě a ve Slezsku mohou být silné. Nejnižší noční teploty zůstanou na 18 až 14 °C, nejvyšší denní teploty opět vyrostou až na 32 °C. 

V pátek se mírně ochladí. Bude oblačno až polojasno a místy se opět objeví přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty poklesnou na 17 až 12 °C, nejvyšší denní teploty pak na 26 až 31 °C.

Témata: Počasí Bouřky