Prudká změna počasí: Dnes udeří 33°C, VELMI SILNÉ BOUŘKY a kroupy! Ale víkend...

Bouřky

Autor: Jan Novák, stars24.cz

6. června 2019 5:10 | Aktualizováno: 6. června 2019 11:00

Teplé počasí v Česku dnes vyvrcholí tropickými teplotami až kolem 33 stupňů Celsia! Ve čtvrtek přes Česko bude přecházet zvolna k severovýchodu studená fronta a na ní se vytvoří přeháňky, místy i silné bouřky doprovázené přívalovými dešti a ojediněle i kroupami.

V deštích by mohlo spadnout až 40 litrů vody na metr čtvereční. Výstrahu dnes na webu a facebooku zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V Česku panují v posledních dnech teploty přes 30 stupňů a maxima každý den stoupají.

Silné bouřky meteorologové očekávají ve čtvrtek po 11:00 v Praze, Středočeském, Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském a Ústeckém kraji. Během dne se zřejmě objeví v ostatních krajích republiky. Přívalový déšť může zaplavit sklepy, vítr může v nárazech lámat větve stromů nebo poškodit elektrické vedení. Večer budou bouřky místy přecházet do deště.

Po čtvrteční bouřce se mírně ochladí na 26 až 28 stupňů. 

V pátek v Česku bude většinou polojasno, ojediněle přeháňky. Na východě zpočátku oblačno až zataženo s doznívajícím deštěm, ojediněle i bouřky. Večer na západě Čech přibývání oblačnosti od západu. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, na západě až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude měnitna východní až jihovýchodní.

Další fronta by měla přejít v sobotu. Bude oblačno až polojasno a ojediněle přeháňky, v průběhu dne od západu ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, na východě až 26 °C. Slabý jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na severozápadní 3 až 7 m/s a k večeru postupně zeslábne.

Neděle bude skoro jasná až polojasná, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle spadnou přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Mírný východní vítr 2 až 5 m/s.

Témata: Počasí Bouřky horko