Předpověď počasí: Tropy končí, přichází výrazné ochlazení! Začátek prázdnin bude ošklivý!

Léto

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

5. června 2019 8:13

Češi si aktuálně užívají sluníčko a vysoké teploty. jenže podle meteorologů si tropy dlouho neužijeme. Už na konci tohoto týdne se opět ochladí, teploty klesnou až o 10 stupňů Celsia. Vyplývá to z informací ČHMU a dlouhodobých předpovědí evropských meteorologů.

Meteorologové z ČHMU očekávají, že celé období do 30. června bude teplotně nadprůměrné až průměrné. Teploty se v těchto dnech pohybují kolem 25 až 31 stupňů Celsia. Například na východě Čech včera padaly teplotní rekordy. 

Jenže už na konci týdne přijde výraznější ochlazení. Experti varují, že teploty klesnou až o 10 stupňů, pohybovat by se měly mezi 21 až 25 stupni Celsia. Teploty v noci pak dokonce na některých místech klesnou pod deset stupňů. Navíc by se měly objevit bouřky a přeháňky.

Postupně se ale opět bude oteplovat a dva následující týdny budou teplotně slabě nadprůměrné až průměrné. Nejvyšší denní teploty mají dosahovat až 29 stupňů. Déšť by se měl objevit spíše jen výjimečně, srážkově bude červen průměrný.

Další výraznější ochlazení by pak mělo přijít na přelomu června a července. První prázdninový týden bude oblačný, objeví se déšť a místy i bouřky. Teploty se budou pohybovat jen v rozmezí 20 až 24 stupňů Celsia.

Témata: Počasí Léto prázdniny