NOVÁ PŘEDPOVĚĎ počasí: Tropické léto je tady! Češi se začnou pražit!

Počasí, léto. Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. května 2019 15:06

Do Česka dorazilo léto! Teploty porostou ke 30 stupňům, a to už tento víkend. Jak ale ukazuje nová předpověď počasí, dalšího ochlazení už se bát nemusíme. Naopak! Příští týden mohou během dne dorazit tropy a možná se dočkáme i prvních tropických nocí, kdy teploty porostou ke 20 stupňům!

Letní teploty do Česka přijdou postupně. V pátek si ještě užijeme příjemné jarní počasí, na západě se ojediněle objeví slabý déšť a v Čechách ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty přesto stoupnou až na 23 °C.

V sobotu bude sice polojasno až oblačno a ojediněle se ukáží přeháňky nebo bouřky, teploty ale opět porostou. V noci na 12 až 8 °C, během dne až na 26 °C. 

V neděli se už dočkáme letních teplot! Bude jasno až polojasno, ojediněle se ale ještě objeví přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty přesto stoupnou na 13 až 9 °C a nejvyšší denní teploty dokonce na 28 °C. 

I v pondělí bude jasno nebo skoro jasno, během dne se ojediněle mohou objevit přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty nadále porostou, a to na 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty pak dosáhnou až na 29 °C. 

Stejné teploty se udrží i v úterý. Bude opět jasno až polojasno, na většině území se ale objeví přeháňky a bouřky. Nejnižší noční teploty vyrostou na 15 až 11 °C a nejvyšší denní teploty opět dosáhnou na 29 °C.

Stejné teploty nás čekají i po zbytek týdne. Bude sice oblačno, nejnižší noční teploty ale vyrostou až na 17 °C. Naopak nejvyšší denní teploty porostou opět na 29 °C.

Témata: Počasí Léto