První tropy? Počasí čeká RADIKÁLNÍ ZVRAT, ukázala nová předpověď!

Letní počasí

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

29. května 2019 12:40 | Aktualizováno: 29. května 2019 22:06

Předpovědi meteorologů poslední dny překvapují stále více. Po dvou víceméně deštivých týdnech se totiž zbavíme nejen srážek, ale i chladného počasí. A to prakticky ze dne na den. Zatímco ve čtvrtek teploty ráno dosáhnou ještě téměř bodu mrazu, o víkendu bude až 30 stupňů!

Posledním chladným dnem bude podle meteorologů čtvrtek, kdy nejnižší noční teploty klesnou na 10 až 6 °C a v západní polovině Čech místy až téměř k nule a ojediněle se objeví i přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty ale vyrostou na 16 až 20 °C. 

V pátek už se oteplí. Nejnižší noční teploty sice zůstanou na 10 až 6 °C, nejvyšší denní teploty ale vyrostou na teplých 19 až 23 °C. A u toho to rozhodně neskončí!

Naopak si v sobotu užijeme prvních letních teplot. Nejnižší noční teploty porostou na 12 až 8 °C, nejvyšší denní teploty ale dokonce na 20 až 24 °C. 

Neděle přinese téměř tropické počasí. Bude jasno až polojasno a nejnižší noční teploty vzrostou na 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty pak stoupnou na téměř tropických na 27 °C. A příští týden bude ještě tepleji.

V pondělí totiž nejnižší noční teploty dále porostou, a to až na 14 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty pak dokonce vystoupají na 28 °C.

Témata: Počasí Léto