Počasí tento týden: Teploty vyrostou až na 11 stupňů, pak se citelně ochladí

Ilustrační foto

Autor: Markéta Dosedělová

1. ledna 2024 6:00

Teploty tento týden dosáhnou až 11 stupňů, pak se ale začne ochlazovat. O víkendu podle Českého hydrometeorologického ústavu klesnou denní maxima téměř k nule.

Předpověď na pondělí:

Zataženo až oblačno, od západu přechodně déšť. Během dne od západu oblačno až polojasno a místy přeháňky, zejména na horách. V polohách nad 700 m srážky sněhové. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, v noci a ráno místy slabý proměnlivý do 4 m/s, zejména na severovýchodě Čech a na Moravě.

Předpověď na úterý:

Zataženo, na východě zpočátku až polojasno. Od západu místy déšť nebo přeháňky. Zpočátku nad 700 m, v severovýchodní polovině území nad 500 m srážky smíšené nebo sněhové. Během dne srážky na celém území a sněhové postupně jen v polohách nad 1200 m. V Čechách na horách srážky i vydatné. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s bude v Čechách místy zesilovat na čerstvý s nárazy kolem 15 m/s. Na Moravě místy vítr jen slabý jižní.

Předpověď na středu:

Zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, na horách vydatnější, během dne srážky jen místy. V polohách nad 1100 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný, postupně čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, večer bude částečně slábnout.

Předpověď na čtvrtek:

Oblačno až zataženo, místy, postupně ojediněle déšť nebo přeháňky, v polohách nad 900 m smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, bude večer slábnout.

Předpověď na pátek:

Zataženo až oblačno, ojediněle déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Slabý jihovýchodní až jižní vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:

Oblačno až zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky. Zpočátku na horách, postupně od severozápadu i v nížinách srážky sněhové nebo smíšené. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, v závěru období -2 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, postupně -3 až +1 °C.

Témata: Počasí