Počasí se bude postupně vyjasňovat, v neděli se oteplí

Počasí

Autor: Libor Frýdl

25. října 2023 6:00

Do konce týdne nás čeká oblačné počasí, které se ale bude postupně rozjasňovat. V neděli se pak oteplí až na 18 stupňů. Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na středu:

V noci zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky. V Čechách během noci od západu ustávání srážek, částečné ubývání oblačnosti. Přes den oblačno až polojasno, ráno ojediněle mlhy a na východě území zpočátku až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Během dne od jihozápadu opět přibývání oblačnosti, večer v Čechách od západu místy déšť. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, v 1000 m na horách kolem 9 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s odpoledne zeslábne a bude se měnit na jihozápadní až jižní.

Předpověď na čtvrtek:

Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, k večeru od západu srážky četnější. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s bude k večeru slábnout a měnit se se na jižní.

Předpověď na pátek:

Zpočátku zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami, postupně od západu ubývání srážek a oblačnosti. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C. Slabý jižní, během dne místy přechodně čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na sobotu:

Oblačno, místy přeháňky. Během dne postupně polojasno a přeháňky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s bude k večeru slábnout a měnit se na jižní.

Předpověď na neděli:

Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Ráno a dopoledne místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačnosti. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, na východě kolem 10 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C. Slabý, postupně mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s

Témata: Počasí Déšť