Počasí se bude do konce pracovního týdne oteplovat, pak přijde zlom

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl

26. září 2023 6:00

Ti, kdo si v pátek vezmou dovolenou, před sebou mají vzhledem ke státnímu svátku a víkendu čtyři dny volna. Počasí ale příliš příznivé nebude, s příchodem víkendu se totiž ochladí.

Ukazuje to předpověď počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na čtvrtek:

Jasno až polojasno, od západu přechodně oblačno. V noci a ráno zejména v Čechách místy mlhy nebo i nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, na jihozápadě až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý, přes den mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude v Čechách měnit na jihozápadní.

Předpověď na pátek:

Jasno až polojasno, později od severozápadu v Čechách oblačno. V noci a ráno místy mlhy nebo i nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Slabý, během dne mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude později v Čechách měnit na západní.

Předpověď na sobotu:

Zpočátku oblačno, postupně ubývání oblačnosti na polojasno až jasno. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, na západě 12 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli: 

Jasno až polojasno, ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 11 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty v neděli 18 až 23 °C.

Témata: Počasí