Počasí příští týden přinese na hory další sníh

Zimní počasí v Česku

Autor: Libor Frýdl

10. března 2024 6:00

Příští týden se na hory vrátí sněžení. V týdnu se budou teploty držet kolem 10 stupňů, podle ČHMÚ.cz se oteplí až o víkendu.

Předpověď na pondělí:

Zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, na východě a severovýchodě srážky na většině území. Během dne v Čechách od západu ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, v jihozápadní polovině Čech místy kolem 4 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě zpočátku místy čerstvý jihovýchodní vítr 4 až 8 m/s s nárazy kolem 15 m/s. Během dne bude vítr slábnout a měnit se na západní až severozápadní.

Předpověď na úterý:

Zataženo až oblačno. V Čechách zpočátku místy i polojasno a ráno ojediněle mlhy. Místy přeháňky, na horách četnější. Na severovýchodě občas déšť. V polohách nad 1000 m postupně srážky i sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na západě a jihozápadě místy až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, na jižní Moravě až 13 °C. Slabý, postupně mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:

Zataženo až oblačno, místy přeháňky, na horách četnější. V polohách nad 1000 m srážky většinou sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s bude během dne slábnout.

Předpověď na čtvrtek:

Většinou oblačno, na horách místy, jinde jen ojediněle přeháňky. V polohách nad 700 m srážky většinou sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 11 °C. Slabý severozápadní až severní vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:

Oblačno, přechodně i polojasno. Na horách místy, jinde jen ojediněle přeháňky. Na horách zpočátku srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, při malé oblačnosti kolem -2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 11 °C, postupně 9 až 14 °C.

Témata: Počasí