Počasí o víkendu: Vrací se zima, místy opět napadne sníh

Panská skála, Kamenický Šenov (Liberecký kraj)

Autor: Libor Frýdl

20. dubna 2024 6:00

O víkendu se do Česka vrátí sníh. Podle ČHMÚ.cz se objeví nejen na horách, ale může napadnout i ve středních polohách.

Předpověď na sobotu:

Zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, nad 600 m, během dne od severozápadu postupně nad 400 m srážky smíšené nebo sněhové. Na Moravě odpoledne ojediněle možnost bouřky. K večeru ubývání srážek a zejména v Čechách i oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, na východě a jihovýchodě až 10 °C, v 1000 m na horách kolem -1 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s se bude během dne měnit na severní a v Čechách večer zeslábne. Zpočátku zejména na severu Čech a Moravy místy slabý vítr do 4 m/s

Na horách za sobotu připadne kolem 10 cm, v Čechách na hřebenech hor až 20 cm sněhu. V kombinaci s větrem se zde mohou místy tvořit sněhové jazyky.

Předpověď na neděli:

Oblačno až zataženo, v noci a ráno místy polojasno. Ojediněle, na horách místy sněžení nebo sněhové přeháňky. V polohách pod 300 m i srážky smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, na Moravě místy až +2 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s. V Čechách vítr v noci, ráno a znovu večer slabý do 4 m/s.

Témata: Počasí sníh