Počasí: O víkendu se oteplí, naměříme až 7 stupňů

Počasí, ilustrační foto

Autor: Markéta Dosedělová

8. prosince 2023 6:00

O víkendu se v Česku bude oteplovat. Denní maxima podle meteorologů mohou vyrůst až k 7 stupňům. 

Předpověď na sobotu:

Zataženo až oblačno, místy mlhy, i mrznoucí. Od západu na většině území Čech sněžení, na jihozápadě a západě srážky i mrznoucí nebo dešťové. Na Moravě a ve Slezsku sněžení jen místy. K večeru v Čechách v západní polovině déšť, místy i mrznoucí. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, na východě až -6 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C, večer v jihozápadní polovině Čech postupně až 4 °C. Slabý jihovýchodní až jižní vítr do 4 m/s, večer bude místy zesilovat na mírný.

Při mrznoucím dešti se bude v Čechách tvořit ledovka, zejména v jihozápadní polovině Čech hrozí vzhledem k oblevě pády ledu a sněhu ze střech.

Předpověď na neděli:

Zataženo až oblačno, ojediněle mlhy, i mrznoucí. Od západu na většině území déšť, zpočátku místy i mrznoucí, v polohách nad 1000 m a na severovýchodě a východě území srážky většinou sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, ve východní polovině území ojediněle až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, na severovýchodě Čech a na Moravě a ve Slezsku kolem 1 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, na severovýchodě Čech a na Moravě vítr místy jen slabý do 4 m/s.

Při mrznoucím dešti se bude tvořit ledovka, vzhledem k oblevě hrozí pády ledu a sněhu ze střech.

Témata: Počasí