Počasí nebude o víkendu nejteplejší. Vytáhneme i deštníky

Počasí

Autor: Libor Frýdl

29. září 2023 6:00

Počasí o víkendu nebude patřit k nejteplejším. Teploty sice místy porostou až k 25 °C, zároveň se ale objeví déšť a v noci se ochladí.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:

Jasno až polojasno, zpočátku v západní polovině území místy, jinde jen ojediněle mlhy nebo i nízká oblačnost. Odpoledne a večer od západu přibývání oblačnosti a později večer v severozápadní polovině Čech místy přeháňky. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, na západě Čech místy kolem 21 °C, v 1000 m na horách kolem 18 °C. Slabý, během dne zejména na Moravě a ve Slezsku mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu:

Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Během dne, na východě až večer, od severozápadu ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na jihovýchodě až 25 °C. Slabý, postupně mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s bude večer slábnout.

Předpověď na neděli:

Polojasno až oblačno, zejména ráno místy až jasno a ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, při vyjasnění až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, na severovýchodě kolem 18 °C. Slabý, přes den mírný západní vítr 2 až 5 m/s.

Témata: Déšť Počasí