Počasí na 14 dní: Meteorologové už vidí do příštího pracovního týdne

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí

16. května 2024 20:02

Meteorologové už vidí do příštího pracovního týdne, který má být podle odhadů nadprůměrně teplý. Nejvyšších teplot bude dosaženo hned po nadcházejícím víkendu, vyplývá z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Konkrétní předpověď nabízí meteorologové v tuto chvíli pro první dva dny příštího týdne. Ten má být podle pondělního dlouhodobého výhledu týdnem s největší odchylkou ve srovnání s dlouhodobým průměrem. Průměrná teplota by se měla pohybovat kolem 17 °C.

V pondělí bude polojasno až oblačno, ráno se mohou ojediněle vyskytnout mlhy. Odpoledne a večer hrozí na většině území přeháňky, místy dokonce bouřky, v nichž přechodně zesílí vítr. Maxima dosáhnou 25 stupňů.

Úterý bude nepatrně chladnější, nejvyšší teploty vyšplhají na 23 stupňů. Zpočátku má být oblačno, postupně se od jihu obloha zatáhne a začne pršet. Ojediněle může opět bouřit.

I ve středu bude zataženo s deštěm, v dalších dnech se má vyjasňovat. Noční teploty poklesnou pod deset stupňů, nižší budou oproti začátku týdne i denní maxima. Meteorologové očekávají teploty v rozmezí od 16 do 21 stupňů. 

Témata: Počasí Jaro ČHMÚ