Počasí může ráno dělat potíže, platí výstraha. Kde bude přes den nejtepleji?

Počasí, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

30. ledna 2024 6:00

Česko se probudilo do rána, kdy je rozhodně na co si dát pozor ve vztahu k počasí. V platnosti je totiž pro část území až do 11 hodin výstraha před mrznoucími mlhami. Přes den se pak oteplí, například na Šumavě může být i přes 10 stupňů. 

Meteorologové v noci očekávali zejména v jihozápadní polovině území místy tvorbu mrznoucích mlh. "Na komunikacích se bude vytvářet námraza jak v místech s mlhami, tak při malé oblačnosti i v místech bez mlh. Mlhy i námraza na komunikacích se budou během dne většinou rozpouštět, ale ojediněle se mohou udržet i po celý den. Námraza na komunikacích se může vytvářet v celé ČR," varovali ve výstraze.

Počasí přes den (07-24):

Polojasno až jasno, odpoledne a večer v Čechách od severozápadu až oblačno. Místy, během dne jen ojediněle nízká oblačnost nebo mlhy, i mrznoucí. Nejvyšší teploty 4 až 8 °C, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 0 °C, v Pošumaví, na Frýdlantsku a Jesenicku až 12 °C, v 1000 m na horách kolem 3 °C, na Šumavě až 12 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr do 4 m/s, místy, zejména ve východní polovině území vítr mírný 3 až 7 m/s.

Témata: Počasí Mlhy ČHMÚ