Počasí: Kdy skončí silné mrazy? Předpověď na týden nevypadá příznivě

Mráz na silnici

Autor: Markéta Dosedělová

10. ledna 2024 6:00

Česko i dnes v noci sevřely silné mrazy a podle předpovědi počasí ČHMÚ se nezdá, že by měly v nadcházejících dnech skončit. Na rozdíl od předchozích dní by teplota od víkendových nocí neměla klesat pod -10 stupňů, přesto se nijak výrazně neoteplí.

Předpověď na středu:

Jasno, zpočátku zejména na severovýchodě a k večeru na jihozápadě ojediněle nízká oblačnost nebo i mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -9 až -14 °C, při sněhové pokrývce a na severovýchodě kolem -16 °C. Nejvyšší denní teploty -5 až -1 °C, v 1000 m na horách kolem -4 °C. Slabý východní nebo proměnlivý vítr do 3 m/s nebo klidno. V jihozápadní polovině území místy přechodně vítr mírný 2 až 5 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Jasno, na jihozápadě ojediněle nízká oblačnost nebo mrznoucí mlhy. Od severovýchodu postupně přibývání oblačnosti a později odpoledne a večer na severu a severovýchodě místy slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -6 až -10 °C, při sněhové pokrývce a na severovýchodě kolem -13 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C. Slabý proměnlivý, během dne postupně místy mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na pátek:

Většinou oblačno, zejména v severovýchodní polovině území místy slabé sněhové přeháňky nebo sněžení. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C. Slabý, místy mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na sobotu:

Oblačno až zataženo, zejména na jihu místy i polojasno. Ojediněle, na severu a severovýchodě místy slabé sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli:

Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Zejména na severu místy sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -7 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pondělí do středy:

Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Místy sněžení nebo sněhové přeháňky, v závěru období srážky dešťové nebo mrznoucí. Nejnižší noční teploty -1 až -6 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +3 °C, ve středu v Čechách až +5 °C.

Témata: Počasí mráz