Počasí dnes přineslo do Česka silné bouřky, objevilo se několik supercel

Bouřka, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl

25. května 2024 19:32

Českem se podle meteorologů z ČHMÚ přehnaly bouřky, které místy doprovázelo krupobití. Nejvyšší intenzity dosáhly na západě země, kde kroupy přesáhly velikost 2 cm.

"Podle předpovědi se objevují bouřky, nejčastěji s přívalovými srážkami a kroupami do 2 cm. Na západě Čech se vyskytly a vyskytují i silnější bouřky s kroupami přes 2 cm (Rakovnicko a Kladensko) nebo přívalovými srážkami i přes 50 mm/h (Karlovarsko)," uvedl na síti X ČHMÚ.

V Česku se navíc vyskytlo i několik supercel. "Jedna například na Kladensku na videu níže. Teď detekujeme pravděpodobnou supercelu na Hodonínsku. Pozor zejména na kroupy," dodali meteorologové.

Výstraha před silnými bouřkami dnes končí. V noci by mělo být oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, zpočátku i bouřky. K ránu se mohou objevit místy mlhy, zejména v Čechách.

Zítra bude většinou oblačno, místy se objeví přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty budou mezi 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty vyrostou na 20 až 24 °C, na východě až 26 °C, v 1000 m na horách kolem 17 °C.

Témata: Počasí Bouřky