Počasí dnes přinese do Česka silné bouřky. Objevit se mohou i v dalších dnech

Bouřka, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl

16. srpna 2023 6:00

Česko dnes podle meteorologů opět zasáhnou silné bouřky. Jak ale ukazuje předpověď do konce týdne, objevit se mohou i kterýkoliv následující den. Výstrahu však na další dny meteorologové nevydali a pravděpodobně tak budou jen slabší a lokální.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na středu:

Oblačno až polojasno. Ve východní polovině Čech, na Moravě a ve Slezsku zpočátku jasno až polojasno. Ojediněle, odpoledne a večer místy přeháňky nebo bouřky, i silné. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, na západě a jihozápadě 26 až 29 °C, v 1000 m na horách kolem 22 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí. Bouřky budou ojediněle doprovázené zejména přívalovým deštěm s úhrny kolem 40 mm.

Předpověď na čtvrtek:

Oblačno až polojasno, místy i skoro jasno. Místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, na severovýchodě místy kolem 26 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pátek:

Oblačno až polojasno, ojediněle, na horách během dne místy přeháňky nebo bouřky. K večeru ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo klidno.

Předpověď na sobotu:

Jasno až polojasno, od západu místy až oblačno. Ojediněle přeháňky nebo bouřka. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 30 až 34 °C. Slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr do 3 m/s.

Předpověď na neděli:

Jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno a na severovýchodě místy, jinde ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 20 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 29 až 34 °C. Slabý, během dne mírný severní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí Bouřky