Počasí dnes bude opět extrémně teplé. Do pátku se větší ochlazení nečeká

Letní počasí, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl

22. srpna 2023 6:00

Česko i dnes čeká tropický den. Teploty budou podle meteorologů růst až k 35 stupňům, a minimálně do pátku se podle týdenního výhledu příliš neochladí.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na úterý:

Jasno až polojasno, přechodně až oblačno, během dne na Moravě a ve Slezsku místy, v Čechách jen ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty 29 až 33 °C, na jihovýchodě až 35 °C, v 1000 m na horách kolem 23 °C, na Šumavě kolem 26 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na středu:

Jasno až polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky, zejména na jihu a východě území. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C, na západě a severu až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, na jihu Moravy až 33 °C. Slabý severní, postupně proměnlivý vítr do 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Jasno až polojasno, během dne při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Postupně v severozápadní polovině území přibývání oblačnosti, večer na severozápadě místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, na jihu Moravy až 34 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s.

Předpověď na pátek:

Převážně oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 21 až 17 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, na jihu Moravy až 34 °C. Slabý proměnlivý, přes den jihozápadní vítr 1 až 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Témata: Počasí Léto