Počasí Česku nepřeje. Ledovku doprovodí silný vítr

Ilustrační foto

Autor: Markéta Dosedělová

23. ledna 2024 6:00

Česko čekají tři dny plné nepříjemného počasí. Ačkoliv teploty porostou, dnes a zítra hrozí na některých místech ledovka a navíc dorazí i silný vítr. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.

Předpověď na úterý:

Přes den oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Na horách srážky místy a nad 500 m sněhové. Večer na západě Čech přibývání oblačnosti a později místy déšť. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, v 1000 m na horách kolem -1 °C. Mírný až čerstvý západní až jihozápadní vítr 4 až 8 m/s, zejména v Čechách místy s nárazy kolem 15 m/s (kolem 55 km/h), v noci na Moravě místy jen slabý do 3 m/s. V noci na Moravě a ve Slezsku se při mrznoucím dešti bude místy tvořit ledovka, na horách se přechodně objeví i intenzivnější sněžení.

Předpověď na středu:

Zataženo až oblačno, občas déšť, na východě a severovýchodě zpočátku ojediněle srážky sněhové nebo mrznoucí. Odpoledne a večer od severozápadu místy přeháňky, nad 800 m smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na východě až -3 °C, během noci oteplování. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Čerstvý západní vítr 6 až 10 m/s s nárazy 15 až 25 m/s (55 až 90 km/h), na Moravě zpočátku mírný jihozápadní 2 až 6 m/s. Na východě a severovýchodě se zpočátku při mrznoucích srážkách může ojediněle tvořit ledovka.

Předpověď na čtvrtek:

Oblačno až zataženo, v jihozápadní polovině území přechodně místy polojasno. Na severovýchodě místy, jinde jen ojediněle přeháňky, nad 700 m, večer nad 500 m smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Čerstvý západní až severozápadní vítr 6 až 10 m/s s nárazy 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h), bude večer slábnout.

Témata: Počasí Vichřice