Počasí bude příští týden stabilní. Ke konci týdne se ale oteplí

Jaro

Autor: Libor Frýdl

17. března 2024 6:00

Příští týden bude teplotně stálý. Oteplí se až koncem týdne, kdy denní maxima vyrostou až k 16 stupňům, uvedl ČHMÚ.cz.

Předpověď na pondělí:

Polojasno až oblačno, v Čechách postupně až zataženo a na jihozápadě odpoledne a večer místy občasný déšť, přechodně nad 1000 m i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, na severu až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na severovýchodě 3 až 6 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Předpověď na úterý:

Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. V jihozápadní polovině území zpočátku až zataženo a místy občasný déšť. Na jihozápadě v polohách nad 1000 m, na severovýchodě nad 500 m i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, na severu a severovýchodě až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na severovýchodě 4 až 7 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, na východě přechodně mírný severovýchodní 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:

Jasno až polojasno, přechodně až oblačno. Ráno ojediněle mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Polojasno až oblačno, odpoledne a večer postupně místy přeháňky. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:

Oblačno až zataženo, přechodně až polojasno. Místy déšť nebo přeháňky, uprostřed období srážky četnější, na horách později i sněhové. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 2 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, postupně 6 až 10 °C.

Témata: Počasí Jaro