Počasí bude připomínat podzim či jaro. Předpověď slibuje až 9 stupňů

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

11. prosince 2023 6:30

Oteplení doprovázené oblevou začalo již o uplynulém víkendu a bude pokračovat i v tomto týdnu. Dnes jsou očekávány nejvyšší denní teploty v rozmezí 5 až 9 °C. Nad nulou bude i v následujících dnech, vyplývá z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Přes střední Evropu budou nejprve přecházet jednotlivé frontální systémy, uvedli meteorologové. Ve čtvrtek za posledním z nich a jeho studenou frontou začne do Česka proudit studený vzduch od severu, vysvětlili.

V pátek se tak maxima budou držet jen lehce nad nulou, dosáhnou nanejvýše 3 °C. Kromě pondělí bude nejteplejším dnem středa, kdy se nejvyšší teploty opět přiblíží deseti stupňům. 

Předpověď na úterý (00-24):

Oblačno až zataženo, místy občasný déšť, na severovýchodě nad 800 m sněžení. Večer od jihozápadu srážky četnější. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se změní na jižní a postupně zeslábne.

Předpověď na středu (00-24):

Zataženo až oblačno, zpočátku na většině území, postupně místy občasný déšť. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, na východě místy až -2 °C, k ránu oteplování. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, na Moravě a ve Slezsku kolem 4 °C. Slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):

Zataženo až oblačno, místy občasný déšť, na severu nad 1000 m sněžení. K večeru bude od severu déšť postupně přecházet do deště se sněhem a sněžení ve všech polohách. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na severu ochlazování. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):

Oblačno, na horách místy, jinde ojediněle sněhové přeháňky. Postupně místy až polojasno. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s se bude v Čechách měnit na západní.

Témata: Počasí ČHMÚ