Počasí bude do víkendu letní, pak se ochladí

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl

12. října 2023 6:00

Česko má před sebou poslední tři teplé dny, které by mohly teplotami dosáhnout na označení letní dny. Od neděle se počasí prudce ochladí, do té doby nás ale čekají příjemné maximální teploty.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na čtvrtek:

Polojasno, na severozápadě oblačno, ráno a dopoledne na Moravě místy mlhy nebo nízká oblačnost. Přes den postupně od severozápadu až zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na západě a severu Čech kolem 17 °C, na jižní Moravě kolem 24 °C, v 1000 m na horách kolem 15 °C. V noci a ráno místy slabý, jinak mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, se bude měnit na západní.

Předpověď na pátek:

Zataženo až oblačno a ojediněle déšť, zejména na severu. Během dne postupně ubývání oblačnosti na polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý, postupně mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu:

Polojasno až skoro jasno, na Moravě místy mlhy nebo nízká oblačnost. V Čechách během dne, na Moravě a ve Slezsku až později večer od severozápadu přibývání oblačnosti s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na západě a severu kolem 20 °C. Mírný jižní až jihozápadní, později severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Témata: Počasí