Počasí bude do konce týdne tropické, hrozí ale bouřky

Léto

Autor: Libor Frýdl

26. června 2024 6:00

Počasí bude do konce týdne tropické, dnes ale podle ČHMÚ.cz mohou dorazit bouřky.

Předpověď na středu:

Přes den polojasno až oblačno, ráno místy i skoro jasno. Ojediněle, odpoledne a večer místy přeháňky nebo bouřky, i silné. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, v 1000 m na horách kolem 23 °C. Slabý, během dne kromě východu území přechodně mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách zesílí. Bouřky mohou být doprovázené přívalovými srážkami s úhrny kolem 30 mm a menšími kroupami.

Předpověď na čtvrtek:

Oblačno až polojasno, zpočátku místy až zataženo. Místy déšť, přeháňky nebo i bouřky. Večer srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Slabý jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na jihozápadní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pátek:

Polojasno až oblačno, ojediněle, odpoledne a večer zejména v severovýchodní polovině území místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Slabý, během dne mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude později měnit na západní až severozápadní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na sobotu:

Polojasno, večer na západě při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, na západě a severozápadě až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Slabý severozápadní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na mírný východní až jihovýchodní 3 až 7 m/s.

Předpověď na neděli:

Zpočátku polojasno, od západu přibývání oblačnosti a na většině území déšť nebo přeháňky, místy bouřky, i silné. Nejnižší noční teploty 22 až 18 °C, na západě až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, v západní polovině Čech kolem 25 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s se bude měnit na západní až severozápadní a v bouřkách přechodně zesílí.

Témata: Počasí Léto