Počasí bude do konce týdne jako na houpačce. Oteplení vystřídá ochlazení

Jarní počasí

Autor: Libor Frýdl

20. března 2024 6:00

Závěr týdne přinese teploty jako na houpačce. Zatímco ve čtvrtek se oteplí, v pátek teploty mírně poklesnou. Vyrostou opět v sobotu, v neděli se ale podle ČHMÚ.cz prudce ochladí.

Předpověď na čtvrtek:

Oblačno až zataženo, přechodně i polojasno. Během dne místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, při zmenšené oblačnosti až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Slabý proměnlivý, přechodně mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek:

Zataženo až oblačno, ojediněle, na severovýchodě místy déšť nebo mrholení. Večer místy polojasno. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, na severovýchodě 10 až 13 °C. Slabý, přechodně mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu:

Zataženo až oblačno, zpočátku na východě až polojasno. Od severozápadu občas déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. K večeru v Čechách nad 600 m i déšť se sněhem nebo sněžení, postupně od západu ubývání srážek a místy i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C, na západě kolem 11 °C. Mírný jihozápadní, postupně západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na neděli:

Zataženo až oblačno, místy přechodně polojasno. Ojediněle, během dne přechodně na většině území přeháňky nebo déšť. V polohách nad 700 m, ráno a večer i v nižších polohách srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí