Počasí bude do konce týdne stálé, místy ale deštivé

Počasí

Autor: Libor Frýdl

21. února 2024 6:00 | Aktualizováno: 21. února 2024 7:58

Ačkoliv se teploty v nadcházejících dnech příliš měnit nebudou, počasí může být deštivé. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ do konce tohoto týdne.

Předpověď na čtvrtek:

Převážně zataženo, od západu na většině území občasný déšť. Na jihovýchodě déšť až odpoledne a večer a jen místy. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, při slabším větru až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s, postupně 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na pátek:

Zataženo s občasným deštěm, zejména ráno ojediněle mlhy. Během dne místy ustávání srážek a protrhávání oblačnosti. V polohách nad 1000 m, v Čechách od západu postupně nad 600 m déšť se sněhem nebo sněžení. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, na jižní Moravě až 11 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude odpoledne a večer měnit na slabý proměnlivý, ale na východě vítr mírný jižní až jihovýchodní 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na sobotu:

Zpočátku oblačno až zataženo a místy občasný déšť, zejména ráno ojediněle mlhy. Během dne až polojasno a jen ojediněle přeháňky. V polohách nad 700 m i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty na Moravě a ve Slezsku 8 až 3 °C, v Čechách +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, na severozápadě kolem 5 °C. Slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr do 4 m/s, na východě vítr mírný jižní až jihovýchodní 3 až 7 m/s.

Předpověď na neděli:

Oblačno až polojasno a ojediněle přeháňky, v polohách nad 1000 m smíšené nebo sněhové. Později na východě až zataženo a místy déšť. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, na východě kolem 4 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, na východě vítr mírný jihovýchodní až jižní 3 až 7 m/s.

Témata: Počasí Déšť