Petra Vlhová rozesmutnila celé Slovensko! Tvrdý pád na domácí trati, do akce šel vrtulník

Petra Vlhová

Autor: Pavel Krejčí

20. ledna 2024 14:08

Fenomenální slovenská lyžařka Petra Vlhová nedokončila první kolo sobotního obřího slalomu na domácí trati v Jasné. V úvodním úseku spadla a skončila v péči lékařů. Její tým následně informoval o zdravotním stavu. Fanoušci zatím nemají důvod k optimismu. 

Vlhová na zledovatělé trati před zraky tisíců slovenských fanoušků na výjezdu z deváté branky chybovala, opustila ideální stopu a při snaze o korekci ztratila kontrolu nad jízdou. Skončilo to nepříjemným pádem a problémem s kolenem. Slovenské lyžařky se ujali lékaři, kteří ji svezli dolů na saních k vrtulníku, který ji přepravil do nemocnice.

"V současnosti se podrobuje komplexním vyšetřením, která odhalí rozsah zdravotních problémů," uvedl její tým v oficiálním prohlášení, kde požádal o trpělivost a pochopení. Fanouškům vzkázal, aby fandili i ostatním závodnicím. 

První kolo obřího slalomu v rámci Světového poháru v Jasné ovládla švédská reprezentantka Sara Hectorová. Má po něm zhruba sekundový náskok před americkou lyžařkou Mikaelou Shiffrinovou. 

Témata: Petra Vlhová